Skip to content

1 = N, repliceerbare oplossingen

Eén keer uitdenken, één keer bouwen, meerdere keren toepassen

1=N

100% herbruikbaarheid van analyses

Eén keer uitdenken

Met ons unieke platform zorgen we dat al onze oplossingen, van dataverzameling tot en met rapportage, met één druk op de knop repliceerbaar zijn. Een analyse die we bijvoorbeeld hebben gemaakt voor Alkmaar is zo 1:1 toepasbaar voor Zaltbommel.

Lage kosten, hoge kwaliteit

Onze unieke aanpak zorgt ervoor dat de kosten laag zijn en de kwaliteit hoog. Elke keer dat we een analyse toepassen, kunnen we hem nog iets beter maken; als een goede muzikant, die elke repetitie nog iets beter wordt.

Iedereen profiteert

Stel dat we voor de gemeente A een analyse hebben geschreven, en de gemeente B heeft een goed idee over hoe dat nog beter kan. We zorgen dan dat iedereen de geüpdatete versie van de analyse krijgt. Een positieve feedback loop!

Scripted werken

Elke oplossing die we maken bestaat uit een serie scripts; een soort bouwblokken die we op elkaar kunnen stapelen. Denk aan een script om een verkeersnetwerk in te laden, dan een script om daar FCD-snelheden op te zetten, vervolgens een script om daar files uit te abstraheren, enzovoorts. 

Projecten in ons platform worden vormgegeven per outline (een regio, provincie, gemeente, waterschap, enzovoorts). Elk script kunnen we toepassen op elke outline. In onze unieke backend hebben we de data zó opgeslagen dat we voor iedere outline alleen data binnen de omtrek ervan binnenhalen. Wanneer we voor de provincie Utrecht het verkeersnetwerk opvragen, krijgen we ook alleen de wegen voor de provincie Utrecht binnen.

Het toepassen van een algoritme is ook een script; bijvoorbeeld het tracken van files over de tijd, het koppelen van files aan geregistreerde incidenten, enzovoorts. Het uitvoeren van een analyse is daarna niets meer dan het samenstellen van een serie scripts in de juiste volgorde, en het toepassen van die keten van scripts op een outline. Als we dit voor één outline goed hebben uitgedacht, gebouwd en getest, kunnen we dezelfde serie scripts met één druk op de knop ook toepassen op iedere andere outline.

Schaalvoordelen

Op deze manier ontstaan schaalvoordelen. Een eerste klant betaalt voor de ontwikkeling van een nieuwe analyse, met eventueel nieuwe algoritmes. Een volgende klant hoeft voor de ontwikkeling van deze hele keten niet opnieuw te betalen. De aandacht kan daarom uitgaan naar kwaliteitscontroles en interpretatie van de resultaten.

Samenwerken bevorderen

Wanneer een tweede klant ideeën heeft voor verbeteringen of aanvullingen, dan passen we de serie scripts aan. Als alles goed uitpakt, dan kan de eerste klant hier vervolgens ook weer van profiteren, wanneer we die scripts toepassen op zijn outline. Zo ontstaat een ecosysteem met positieve feedback loops, waarin iedereen profiteert. In ons kennis- en samenwerkingsportaal presenteren we de interactieve 1=N rapporten en kunnen we samen met gebruikers vruchtbare discussie voeren met een microforum. 

Goede voorbeelden van hoe we deze techniek succesvol inzetten zijn onze emissieberekeningen en de analyse die we hebben gedaan voor de IM-wegen van provincies

Nieuwsgierig geworden? Neem dan direct contact met ons op voor een gratis demo!

Klaar om je verkeersanalyses een boost te geven?

Neem dan direct contact met ons op!